⭐ Sedan 2004 ⭐
-Ger dig servicen som du inte hittar någon annanstans!

Datorreparationer, service och konsultation
NowhereElse löser de flesta problem som hemanvändare och mellanstora/mindre företag stöter på med datorer och datorutrustning.

Exempel på vad du kan få hjälp med:
 • Rädda information, dokument, bilder, video och alla andra filer från kraschad dator.
 • Installation/felsökning av fasta och trådlösa nätverk, samt Internetuppkopplingar med mobilt bredband.
 • Få igång ostartbar, "kraschad" dator.
 • Borttagning av datorvirus, trojaner, spionprogram och andra skadeprogram.
 • Migrering/flytt av operativsystem, program och filer (dokument, bokmärken, bilder, musik, m.m.) till ny dator.
 • Borttagning av fildubbletter (med kirurgisk precision).
 • Konsultation om användande av programvara (bl.a. molntjänster, säkerhetsapplikationer och backup).
 • Uppsnabbning av dator; genomgång, optimering och rensing.
 • Installation av program och drivrutiner.
 • Installation av 3D skrivare och annan kringutrustning.
 • Säkerhetskopiering av filer (dokument, bokmärken, bilder, musik, etc.).
 • Allmän översyn av dator, med förslag på eventuella åtgärder.
 • Lösningar på övriga problem med datorer och kringutrustning.
 • Professionella, anpassade Windows PC formateringar och installationer.
 • Vi är huvudsakligen inriktade på Windows datorer, men kan i många fall ge enklare support på mobiltelefoner, surfplattor, Smart-TV och Apples produkter.


Vi fixar din PC - och vi gör det gärna!
NowhereElse arbetar med stationära och bärbara datorer. Vi kan hjälpa er med i princip alla mjukvarurelaterade situationer. Hembesök i hela Skåne erbjuds, där vi hjälper er på plats; hemma hos er, eller ute på ert företag. I många fall kan vi även lösa datorproblem och ge service direkt via PC fjärrstyrning. Ni kan också lämna in er dator till oss på verkstaden i Huaröd, tänk dock på att boka en tid först, så att vi är tillgängliga när ni kommer.

Dataräddning vid datorkrasch och virusangrepp
Om din dator kraschat eller är drabbad av virus och du inte har åtkomst till dina dokument, bilder, musik, filmer, m.m., kan vi i många fall bistå med dataräddning, dvs. föra över de filer som går att rädda från den trasiga datorn till en extern hårddisk/USB-minne/DVD/SD-kort, eller till en ny dator. Även om din dator inte startar alls, eller har en lösenordskyddad inloggning, kan vi oftast rädda informationen från den. Observera att vi vanligtvis inte reparerar hårdvara, de fysiska delarna, dvs. det du "kan ta på" i datorn. Det innebär att vi inte reparerar eller byter ut spruckna skärmar, brända moderkort, trasiga tangentbord, defekta fläktar, grafikkort, med mera. Undantaget är hårddiskar, där vi erbjuder att byta ut en defekt hårddisk till en ny. Om kraschen orsakats av virus, felaktiga drivrutiner, eller annan dålig mjukvara kan en formatering eller liknande åtgärd alltid lösa problemet och du får då din dator helt funktionell igen. Om du är osäker på vad som är fel, tveka inte - ring eller mejla oss så ser vi vad vi kan göra! Du kan känna dig helt trygg när du anlitar oss. Vi tar sekretess på högsta allvar och bryr oss aldrig om vilka privata filer/program/video/bilder/etc. som kan finnas på de datorer vi ger service på.

Kom ihåg att säkerhetskopiera
Ett tips i all välmening: Det säkraste sättet att förebygga förlust av viktiga filer är att ha minst två backuper! NowhereElse rekommenderar att med jämna mellanrum säkerhetskopiera till externa hårddiskar/USB-minnen och molntjänster.

Lösenord och säkerhet
Det är viktigt att du kommer ihåg eller skriver ner dina lösenord innan en formatering eller annan datorreparation. Vid en återställning/formatering loggas du ut från alla webbsidor du är inloggad på, t.ex. Facebook, Gmail, Twitter och andra webbsidor. Om du använder Spotify, Netflix, Steam, e-post klienter (t.ex. Outlook), etc. så blir du även utloggad där. Du kan såklart logga in igen som vanligt efter formateringen, dock måste du då kunna dina användarnamn och lösenord. Vi frågar aldrig efter dina lösenord (det bör ingen seriös datorreparatör göra), men om du behöver hjälp med det så ordnar vi det. Vi vill även passa på att påminna om att Windows login-lösenord inte är särskilt säkra. Det tar bara ett par minuter för oss att komma in i en dator som endast är skyddad med Windows login-lösenord.

Formatering / Återställning av dator
NowhereElse utför anpassade installationer och formateringar av PC-datorer. Vi rensar då ut ditt gamla operativsystem och gör datorn som ny. Vid en formatering tas all mjukvara bort och ett nytt operativsystem läggs in, vilket gör datorn betydligt snabbare och stabilare! Dessutom försvinner alla eventuella problem med virus, felaktiga drivrutiner, långsam respons, spyware, adware, toolbars, ovälkomna skadeprogram, bloatware, med mera. När vi formaterar din dator kan vi föra över dina personliga filer; bilder, musik, filmer, dokument, m.m. till det nya systemet. Har du program och spel som du vill behålla, eller andra saker som du vill anpassa, hjälper vi gärna till med det!

Direkt kontakt
Vi åtar oss vanligtvis endast uppdrag i Skåne. Kontakta oss och beskriv vad du behöver hjälp med!

Lite extra
Här kan ni som är intresserade av mjukvara ladda ner ett par gratis program för Windows:

💾 AIMP.v4.60.2180.Luxury-UrDJUret.zip [155 MB]
- En pimpad musikspelare för MP3 och andra ljudfiler. Både portabel version och fast installation.

💾 OfflineBay.v2.0.Prepared.2020-NowhereElse.zip [141 MB]
- Hela Pirate Bays databas offline, till och med mars 2020. Utan kommentarer och beskrivningar.


^